opvoeden van binnenuit

Geplaatst op 27 oktober 2016 door Nienke Maat


schermafbeelding-2016-10-13-om-13-22-12Een cursus over gehechtheid tussen ouder en kind

Wanneer je kind een goede relatie met je heeft, brengt het de beste ouder in je naar boven.

Vroeger zijn er misschien dingen gebeurd of gezegd die voor jou als kind pijnlijk waren. Waarschijnlijk heb je jezelf toen voorgenomen dit je eigen kind nooit aan te doen. En toch gebeurt het. Want je bent als ouder ontvankelijk voor het overdragen van ongezonde patronen uit het verleden. Zo worden negatieve patronen in gezinsinteracties generaties lang overgedragen. Maar er is een mogelijkheid om dit patroon te doorbreken. De cursus Opvoeden van Binnenuit helpt hierbij.

De cursus Opvoeden van Binnenuit zorgt dat je jouw emoties en waarnemingen begrijpt en waardeert hoe deze worden beïnvloed door gebeurtenissen uit het verleden. Het maakt dat je je eigen jeugdervaringen, positief of negatief, accepteert en integreert als een deel van jezelf en van jouw levensverhaal.

Deze cursus
De cursus Opvoeden van Binnenuit heeft als doel het begrip te vergroten over hoe jouw jeugd invloed heeft gehad op jouw leven en hoe dit effect heeft op jouw ouderschap en de manier waarop je opvoed.

Ouders worden in deze cursus, met oefeningen en schrijfopdrachten, aangemoedigd te reflecteren op hun eigen jeugdervaringen. Hierdoor wordt het begrip van je huidige en vroegere ervaringen verdiept. Dit maakt dat je je relatie en de communicatie met je kinderen kunt verbeteren en meer effectieve keuzes kunt maken in de opvoeding.

In de cursus bespreken we nieuwe inzichten over gehechtheid en integreren deze met nieuwe ontdekkingen uit hersenonderzoek. Door het bespreken van de wetenschap achter hoe we ervaren en verbinden, ontstaat een nieuw perspectief dat ons kan helpen om het begrip van onszelf, onze kinderen en onze relaties met elkaar te verdiepen.

Uiteraard is deze cursus niet alleen geschikt voor ouders maar ook voor aanstaande ouders die zich goed willen voorbereiden op het ouderschap.

De docent
Renate Geuzinge is gz-psycholoog en psychotherapeut en werkte voorheen bij Accare Kind & Jeugd en bij GGZ Drenthe. Van 2010 tot 2013 heeft ze zich in de Verenigde Staten intensief beziggehouden met neurowetenschappen in het algemeen en de Interpersoonlijke Neurobiologie in het bijzonder. Ze studeerde bij kinderpsychiater Daniel Siegel, de oprichter van de Interpersoonlijke Neurobiologie. Als docent voor IPNB wil ze de nieuwste wetenschappelijke concepten inzichtelijk en toegankelijk maken voor een breed publiek, voor zowel professionals als ouders/verzorgers.

wanneer: 
van 27 oktober t/m 24 november 2016 van 20:00 – 22:00 uur
kosten: 125,- p.p.
geïnteresseerd? Je kunt je hier inschrijven voor de cursus die start op 27 oktober 2016

Meer informatie over Interpersoonlijke Neurobiologie en de andere cursussen is te vinden op deze site.