Opvoedverdiepingsreeks – Van (on)macht naar kracht

Geplaatst op 7 mei 2018 door kimm


Data en tijden
maandag 7, 14 en 21 mei 2018
19:30 – 21:30

Locatie
Eiland van Groningen, Schrijfkamer (eerste verdieping)
Zuiderpark 20
Groningen

Opvoedverdiepingsreeks ‘Van (on)macht naar kracht’

Voel je je soms net een politieagent in de opvoeding van je kinderen? En hoor je jezelf iets te vaak zeggen: “Als je dit niet doet, dán…!” Wil je niet alleen maar opvoeden vanuit ‘straffen en belonen”, maar weet je ook niet zo goed hoe je het anders zou kunnen aanpakken?

In deze cursus willen we je uitnodigen om bewust(er) te worden van hoe je opvoedt en bieden we alternatieven hoe om te gaan met de dagelijkse opvoed strubbelingen.

De reeks bestaat uit drie bijeenkomsten. In de eerste bijeenkomst praten we over escalatiepatronen, bespreken we de ‘ouderlijke antenne’ en het verschil tussen opvoeden vanuit kracht en vanuit macht. Tijdens de tweede bijeenkomst besteden we aandacht aan wat je écht belangrijk vindt in de opvoeding: wat heeft prioriteit en wat niet? Waar maak je een punt van en wat laat je gaan?
In de laatste bijeenkomst gaan we oefenen met een aantal ‘ tools’. Dit zijn ‘de uitgestelde reactie’ (oftewel; het ijzer smeden als het koud is’) en ‘ de kracht van de stilte.’ Er is aandacht voor theorie, maar ook voldoende ruimte voor oefening en het uitwisselen van ervaringen.

De reeks wordt gegeven door Irene Shriki

Bijdrage: 42 euro

Vragen en aanmelding
info@praktijkopvoedrijk.nl

Registratie

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.