Symposium – Opvoedinspiratie voor professionals

Geplaatst op 7 oktober 2016 door eefke


banner-sym3
Speelruimte voor professionals

In ons werk met kinderen zijn we allereerst ons eigen instrument. Hoeveel kennis of ervaring we ook hebben, we moeten altijd weer inspelen op de situatie en de context die zich aandient. Met onze overtuigingen, gewoontes en vindingrijkheid.

Om het spel van ervaring en verrassing samen te spelen organiseert Uni voor Kinderkunde op 7 oktober een multi-disciplinaire dag met een intieme groep professionals (onderwijs, opvang, zorg, wetenschap) met zinvolle bijdragen en/of vragen op het gebied van kinderen en gezonde ontwikkeling, werkzaam op het gebied van omgeving en brein, voeding en opvoeding, leren en maken. Het atelier, het balkon, de keuken, de vergaderruimte en de rest van het Eilandstaan tot onze beschikking.

Schermafbeelding 2016-02-29 om 11.54.19

We gaan aan de slag gaan in actieve workshops, spelen tijdens de lunch en nieuw licht werpen op onze gewoontes. Daarna geinspireerd en met goede moed weer naar huis. Wellicht zelfs met een plan.

Spelen en ervaren zijn kernwoorden deze dag, dus laat je verrassen.

Om de verwachtingen enigszins te richten een beknopte aanduiding van de workshops deze dag, waarvan iedereen er 2 kan bijwonen. Je kunt je voorkeur aangeven, maar we raden je aan het over te laten aan het toeval.

Zelfbeeldende kunst (scheppen en grenzen verleggen in het Atelier) met Inge Corstiaans (kindercoach, specialisme mindset) en Sietske Ketelaar (creatief therapeut)

Maken en smaken (wie doet wat? Samenwerken in de keuken) met Nella van der Aa (kindervoedingskundige) en Evert-jan van Scherpenzeel (pedagogisch kok)

Lunch aan de speeltafel

Vechten en hechten (over veilige ruimte en waar die vanaf hangt) met Xander Barel (orthopedagoog, kinesica en hoogbegaafdheid) en Renate Geuzinge (neurobioloog)

Creatie en Kritiek (feedback en mindset in het Atelier) met Inge Corstiaans (kindercoach, specialisme mindset) en Sietske Ketelaar (creatief therapeut)

 

De moderators van deze dag zijn Riemer de Jong (leerkracht en impro-trainer) en Eefke Meijer (procesbegeleider educatie en motivatie)

wanneer: 7 oktober
tijd: 10-16u
kosten: 75 euro (incl lunch, en breng kosteloos iemand mee!)

De Uni zal regelmatig opvoedinspiratie voor professionals verzorgen. Wil je op de hoogte gehouden worden over komende symposia, stuur dan een mailtje naar nienke@eilandvangroningen.nl

Registratie

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.