Vanuit aandacht opvoeden: mindfulness voor ouders (8x)

Geplaatst op 15 maart 2018 door kimm


Wanneer
donderdag 25 januari, 1, 8, 15, 22 februari, 8, 15, 22 maart
+ terugkombijeenkomst op 31 mei

9:15 – 11:45

Waar
Eiland van Groningen, Dojo
Zuiderpark 20
Groningen

‘Vanuit Aandacht Opvoeden’: mindfulness voor ouders

Tijdens deze training leer je om te gaan met stress en de dagelijkse hectiek in het ouderschap. Je traint je vermogen om minder te reageren vanuit automatische reactiepatronen en meer met bewuste aandacht aanwezig te zijn in de opvoeding van je kinderen. Ook leer je zowel beter om te gaan met je eigen emoties als het ondersteunen van je kinderen hierin.

Het programma bestaat uit acht lessen bijeenkomsten van 2,5 uur en een terugkomdag. Tijdens de training wordt theorie afgewisseld met praktische oefeningen, zoals:

  • Uitleg over de werking van het brein en de reden dat ouders en kinderen in deze tijd meer gestresst, angstig en boos zijn dan vroeger
  • Praktische handvatten over hoe om te gaan met de stress van alledag en je vaak automatische reactiepatronen
  • Herkennen en met mildheid omgaan met emotie zoals (opvoedings)stress, angst, verdriet, machteloosheid, schuld en onmacht.
  • ‘afkoelingsoefeningen’ voor je hersenen, die zowel jou als je familie kunnen helpen ontspannen en ontstressen

Voorafgaand aan de training is er een kennismakingsgesprek om samen te kijken of de training geschikt voor je is. Het is van belang om ook thuis dagelijks te oefenen. Gedurende de training geldt als richtlijn een tijdsinvestering van een half uur tot drie kwartier per dag. Hierbij doe je ook oefeningen die betrekking hebben op de kinderen en je rol als ouder.

Ook wanneer je al eerder een mindfulnesstraining hebt gedaan is dit een aanvulling en verdieping van je mindfulnessbeoefening. Ook zijn beide ouders welkom om samen mee te doen aan de training.

De traning wordt gegeven door Divya de Wilde. Divya is lichaamsgericht werkend GZ-psycholoog en mindfulnesstrainer. Ze is zowel binnen als buiten de GGZ werkzaam en werkt vooral met ouders en hun kinderen. Voor meer informatie over Divya en de training, zie ook haar website.

Meer informatie en aanmelding
dewildedivya@gmail.com
of bel Divya op 06 – 10638164