24 oktober – start Beeldend Atelier

Geplaatst op 4 januari 2015 door astrid

eiland_atelier

Beeldend Atelier
Maandagavonden (vanaf 24 oktober)
20.00-22.00 uur
tekenen, schilderen of boetseren
met Marianne en Mieke

Iedereen kan zich creatief ontwikkelen, of je nu voor de eerste keer een penseel in je hand houdt of al redelijk doorkneed bent in de wereld van het boetseren. Vind je het leuk om je op een beeldende manier uit te drukken of wil je meer doen met je eigen creativiteit? Bij het Beeldend Atelier op het Eiland heb je het gehele jaar door de mogelijkheid om te tekenen, schilderen of te boetseren onder inspirerende begeleiding.

Ook als je meer ervaring hebt in beeldend werken en je graag wat handvatten wilt om nieuwe stappen te zetten in je creatieve ontwikkeling.

gemengde technieken
Binnen het Beeldend Atelier wordt gewerkt met verschillende technieken en materialen, zoals diverse soorten verf, houtskool, inkt, krijt, potlood of restmaterialen. Het is ook mogelijk om ruimtelijk met klei of speksteen te werken. Je wordt uitgenodigd om te experimenteren en te ontdekken wat mogelijk is. Leer intuïtief werken zonder een vooropgezet plan, leer op een andere manier kijken, waardoor je je kunt laten inspireren door dat wat ontstaat. Minder denken, meer doen en je laten verrassen.

Het eindresultaat loslaten, in het moment blijven en je eigen proces leren volgen kan erg bevrijdend werken. Het plezier in creëren staat voorop.

Onderwerpen en thema’s

worden in overleg met de cursisten gekozen, of je werkt naar eigen idee. Je bent vrij in de keuze van jouw materialen en wordt daarbij individueel begeleid. Het werk wordt in de groep besproken, waardoor we van elkaar leren. De cursus zal afgesloten worden met een gezamenlijke expositie.

Materiaal

Je neemt je eigen materialen mee. Kom je voor de eerste keer. dan zorgen wij je eerste les voor de materialen. Daarna krijg je van ons een lijst met aanbevolen materialen. Sommige materialen kunnen tijdens de les aangeschaft worden.

Begeleiding

Het Beeldend Atelier wordt begeleid door Marianne Jansen en Mieke Raatjes. Zij hebben jaren ervaring in het lesgeven o.a. bij het Cultureel Studentencentrum USVA en IVAK de Cultuurfabriek.

Wanneer

elke maandagavond van 20.00 – 22.00 uur
(vanaf 24 oktober 2016 het hele jaar door m.u.v. feestdagen en vakanties).

Deze cursus gaat van start bij voldoende belangstelling. Geef je daarom zo spoedig mogelijk op.

Kosten

losse les €10
7-strippenkaart (10 wk geldig) €63
20-strippenkaart (half jaar geldig) €160

Voor meer informatie, vragen en opgave neem contact op met :
Marianne of Mieke