Over het atelier

Het Atelier neemt een prominente plek in op het Eiland. Waar ooit de archieven stonden, heb je nu alle ruimte om je fantasie te volgen. In het Atelier kan jong en oud aan de slag met verschillende materialen en technieken. Van modeltekenen en collages maken tot naaicursussen en beeldhouwen: op het Eiland kun je je ei kwijt.

Houdt de Eiland Atelier agenda in de gaten voor het huidige cursusaanbod. Zelf een idee voor een cursus of workshop? Schroom vooral niet en neem contact met ons op.

Kinderatelier

Voor kinderen van 0 tot 12 is het Atelier de plek om onder kundige begeleiding de eigen beeldende vermogens te onderzoeken en te versterken met opdrachten die aansluiten bij hun leefwereld. Kinderen zijn van nature in staat om hun eigen vormen en ritme te kiezen, te volgen en daarin zelfstandig te werken. Daarbij is het creatieve proces belangrijker dan het resultaat.

Voor de kleintjes tot 4 jaar is er elke woensdagochtend het peuteratelier. Op woensdagmiddag kunnen kinderen vanaf 8 jaar met oude kleding aan de slag bij het kleermakersatelier. Kinderen van 3 tot 12 jaar kunnen zich eens per twee weken op zaterdag uitleven tijdens het weekendatelier.

11813523_1037675226244908_6036792593732324761_n

Duurzaamheid

Ook in het Atelier werken we met zo veel mogelijk oog en aandacht voor natuur en leefmilieu. We leren kinderen bijvoorbeeld om zuinig om te springen met materialen en hergebruiken we waar mogelijk. Door veel gebruik te maken van restmaterialen, leren we ze van ‘niets’ iets te maken.