Spieren kweken in de zomer met Pilates

Geplaatst op 26 juni 2013 door Nienke Maat

ACTIVITEITEN Ga je niet op vakantie in de zomer? En heb je zin om actief met je lichaam bezig te zijn? Kom dan de zomercursus Pilates doen op het Eiland.

data: 17/7, 24/7, 31/7,  7/8, 14/8 en 21/8.

Je kunt alle 6 lessen volgen of langskomen voor een proefles.

Tijd: 19:00 – 20:00 uur
Kosten: 6 lessen van een uur: € 50,-
Losse les: € 8,50
Voor informatie of aanmelden: info@vanhoving.com of telefonisch: 050-5268369

Vanaf medio september beginnen er doorgaande lessen Pilates.

__________________________________________________________________

Stott Pilates is een moderne fysieke training gebaseerd op het werk van Joseph Pilates. Het is gericht op het vergroten van beheersing, souplesse, coördinatie en kracht van je spieren. Ook ontwikkel  je een grotere bewegingsvrijheid en stabiliteit in de wervelkolom.

Als je regelmatig Pilates doet ontwikkel je slanke, sterke spieren. Je houding wordt beter en je lichaamsbewustzijn wordt groter waardoor je blessures tegengaat. Je ademhaling, coördinatie en balans worden beter.In de les beginnen we met een warming-up waarin de basisprincipes van Pilates zijn verwerkt.

We trainen vooral de dieper op het skelet liggende spieren zodat je ruggengraat soepeler en sterker wordt en bewegen natuurlijker gaat. Ook doen we oefeningen die je kracht en uithoudingsvermogen vergroten en je evenwicht versterken. Soms maken we gebruik van bijvoorbeeld flexbanden of ballen. De intensiteit van een oefening kan zo vergroot worden.