Buitenschool

Geplaatst op 13 augustus 2013 door Nienke Maat

OPVANG Met de bolderkar, de Eiland bus of gewoon lopend halen we de Buitenscholers op. Scholen waar we op dit moment kinderen ophalen zijn: Borgmanschool (Warmoestraat), St. Michaëlschool, Widar Vrije School, GSV en de St. Nicolaas in Haren. De Buitenschool biedt arrangementen op maat. Een groot deel van de buitenschooltijd brengen kinderen in de buitenlucht door. Het ruime workshopaanbod (acrobatiek, ondernemen, schaken, vechtsport, yoga, etc) biedt voor elk wat wils. In het Atelier en de werkplaats maken en repareren we vanalles. Kinderen dragen bovendien hun steentje bij aan de huishoudelijke taken, waaronder het bereiden van de warme avondmaaltijd.

Er wordt nog hard gewerkt om een middagprogramma te organiseren waaraan ook de Buitenscholers mee kunnen doen. Blokken van 6 à 7 weken waarin kinderen kunnen snuffelen aan verschillende disciplines. Van striptekenen tot bamboetrainen tot met je handen in de klei. Binnenkort is hier meer over bekend onder de naam Eiland Vlotten.

Het pedagogisch beleid is gebaseerd op de eisen die de Wet Kinderopvang stelt en houdt ook rekening met wensen, ideeën en opvattingen van de ouders die gebruik maken van de kinderopvang en de mensen die er werken.

Er is nog plek op de Buitenschool voor kinderen van ongeveer 4 – 12 jaar. Voor meer info kun je Eefke mailen. eefke@eilandvangroningen.nl.