Biografie: Douwe van den Berg

Douwe van den Berg

Douwe van den Berg

Ademcoach, Kinesica docent, instructeur Wim Hof Methode

Ik leer mensen op een speelse manier meer bewustzijn en controle te krijgen over lichaam en geest. Ooit raakte ik via kung fu gefascineerd door de wisselwerking tussen lichaam en geest. Ik reisde na mijn middelbare school naar China om meer te leren.  Daar trainde ik met monniken en trotseerde voor het eerst de kou.

Tijdens mijn studie zocht ik op een andere manier verdieping (een combinatie van filosofie, taalkunde en godsdienstwetenschappen). In deze tijd maakte ik ook kennis met de Wim Hof Methode, de methode van de ‘iceman’. Onder de indruk van wat adem, kou, mindset en beweging met je kunnen doen, ben ik dat op allerlei manieren verder gaan onderzoeken.

Vanaf 2015 ben ik Wim Hof-instructeur en geef ik workshops en trainingen via mijn bedrijf The Cool Way. Vanaf die tijd ben ik me blijven verdiepen in manieren om meesterschap over lichaam en geest te krijgen, van vechtkunsten (vooral kung fu en systema) tot ademhalingssystemen, meditatie, sport, wetenschap en alles dat met beweging te maken heeft.

Douwe geeft op vrijdagochtend een Startblok ademhaling bij het Eiland: een korte les van 30 minuten om de dag bewust en rustig mee te starten.

E-mail
info@thecoolway.nl

Website


www.thecoolway.nl