Biografie: Joyce

Joyce Schouten

Joyce Schouten

Joyce Schouten

“Sinds het begin van mijn studie tot verloskundige in Groningen ben ik gefascineerd door de wondere wereld van de verloskunde. In 2008 studeerde ik af.

Om mijn mooie vak zo breed mogelijk te ervaren (en om meer van de wereld te zien) ben ik sindsdien fulltime werkzaam geweest in het buitenland. Van veel Maori bevallingen in Nieuw Zeeland, de outback in Australië met beperkte middelen en zinderende hitte tot een mega ziekenhuis in Londen met 7000 bevallingen per jaar!! Na vier jaar van veel bevallingen, maar weinig tijd voor persoonlijke begeleiding en aandacht heb ik besloten om mijn werkwijze te veranderen.

Terug op het nest in Groningen ga ik dus een nieuwe uitdaging aan. De geboorte van mijn eigen verloskundige praktijk; Kees. Zowel de naam als mijn werkwijze is gebaseerd op het Nieuw Zeelandse concept; caseloaden. Hierbij heeft een verloskundige steeds een klein aantal zwangeren per maand onder haar hoede, die één op één door haar worden begeleid. Ik ben ervan overtuigd dat deze manier van werken het beste en ook het leukste is. Zo kan ik met voldoende tijd, rust en persoonlijke betrokkenheid de zwangeren begeleiden gedurende de zwangerschap, bevalling en kraamtijd; op naar het mooie moederschap!”

e-mailjoyce@verloskees.nl
websitewww.verloskees.nl