Biografie: Lauri Bruins

Lauri Bruins

Lauri Bruins

Docent klarinet

Na een aantal jaren in Den Haag te hebben gestudeerd was ik toe aan een nieuwe uitdaging en werd ik toegelaten aan de gerenommeerde Hochschule für Musik in Detmold (Duitsland). Hier studeerde ik klarinet en muziekpedagogiek, met als bijvak piano. Dit kleinschalige conservatorium beviel mij erg goed; studenten van over de hele wereld gaan er op een open manier met elkaar om.

Toen ik gevraagd werd als docent mee te doen aan een muziekfestival in Taiwan leerde ik daar dat je heel goed muziekles kunt geven zonder elkaars taal te spreken… Misschien gaat het zelfs nog wel beter, omdat je heel goed naar elkaar moet luisteren!

Na mijn studie begon ik als klarinettiste bij de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso in Assen. Als lid van dit orkest heb ik een aantal mooie CD- en DVD-opnames ingespeeld en reizen naar taptoes gemaakt in onder andere Victoria (Canada), Oslo, Berlijn en Londen.

Toch miste ik bij de Kapel het overbrengen van mijn passie voor muziek op anderen. Daarom ben ik in 2016 gestart als zelfstandig muziekdocent. Ik wil muziek graag voor iedereen bereikbaar maken. Door persoonlijk contact wil ik mensen het vertrouwen geven dat ook zij muziek kunnen maken en er plezier aan kunnen beleven!

Bij het Eiland geef ik klarinetles. Voor meer informatie en aanmelding voor lessen kun je me mailen, of even een kijkje nemen op mijn website.

E-mail
info@lauribruins.com

Website
www.lauribruins.com