Biografie: Marco Klein

Marco Klein

Marco Klein

Docent Vinyasa yoga

In 2010 ben ik afgestudeerd als Leefstijladviseur aan de Hanze Hogeschool. Ik geef yoga sinds 2012, maar al sinds mijn 18e geef ik groepslessen. Lange tijd heb ik veel verschillende sportschoollessen gegeven: steps, spinning, bodypump, pilates, etc. Het lesgeven ging mij goed af. Echter, ik kwam pas ongeveer anderhalf jaar geleden tot de realisatie dat ik maar bij één les echt mezelf was: yoga. Daar kon ik mijn gewone, rustige, blije, vriendelijke, vrije, niet-competitieve karakter veel beter in kwijt. Het voelde als een tweede natuur.

Momenteel leer ik veel van yoga. Ik volg veel lessen en ik geef veel lessen, inmiddels vanuit mijn eigen onderneming: Mindful Movements. Ik geef nu (Vinyasa) yoga en Movements. De Movements-lessen vinden plaats in de buitenlucht. Deze lessen zijn vooral gericht op kracht, flexibiliteit, coördinatie en reactievermogen. Mijn yogales lijkt nu erg op Vinyasa (Flow), maar mijn stijl is nog steeds in ontwikkeling. De focus van mijn lessen ligt op dynamiek en vloeiende bewegingen, afgewisseld met lange stretches en statische houdingen.

Marco geeft Vinyasa yoga op maandagochtend en dinsdagavond in de Dojo van het Eiland. Ook geeft hij vanaf 3 oktober op dinsdagochtend een Startblok (korte les van 30 minuten). Voor een impressie van Marco’s yogalessen, zie dit filmpje.

De Movements-lessen vinden plaats in het Noorderplantsoen, dus niet bij het Eiland. Voor meer informatie over deze lessen kun je contact opnemen met Marco.

website: www.mindfulmovements.nl

e-mail:  info@mindfulmovements.nl