Biografie: Mirjam Dirks

Mirjam Dirks

Mirjam Dirks

Docent bewegingstraining

Op school vond ik gym verschrikkelijk, maar op mijn achttiende ontdekte ik in mijn eerste yogalessen wat beweging eigenlijk betekent en hoe plezierig het kan zijn om met je eigen lichaam bezig te zijn. Deze speurtocht liet mij niet meer los en het werd mijn beroep om andere mensen te begeleiden. Ik ben opgeleid als dramadocent en Alexandertechniekleraar (www.nevlat.nl). Daarnaast heb ik een passie voor zingen en in mijn zanglessen heb ik veel geleerd over de verbinding van lichaam en stem.

Ik kom uit Duitsland en werk daar en in Groningen in mijn eigen praktijk (www.alexandertechnik-bremen.de). Het is mogelijk om individueel of in een groep te trainen. In een individuele les werken wij vooral met de methode Alexandertechniek. Het gaat erom onbewuste bewegingspatronen en spanningen op te sporen. Ik help je met mijn handen om los te laten en weer in een natuurlijke manier van bewegen (zoals een kind) terug te komen.

In mijn groepslessen heb ik een eigen methode ontwikkeld. Ik noem deze methode bewust eenvoudig: ‘Bewegingstraining’. Het is het resultaat van 25 jaar mensen met heel verschillende achtergronden trainen, experimenteren en zelf lessen volgen. Alexandertechniek, yoga en vrije beweging op muziek zijn de belangrijkste elementen in mijn trainingen.

Alle oefeningen zijn gericht op een natuurlijke en bewuste manier van bewegen. Mijn doel is om mensen in de lessen te leren goed naar signalen van hun eigen lichaam te luisteren en daar adequaat op te reageren. Ik hoor van deelnemers aan mijn trainingen dat ze daarna bewuster kunnen omgaan met stress, spanningen, pijn, emoties, “veel uren per dag zittend besteden” en andere uitdagingen.

En… Misschien wel het belangrijkst: Beweging is plezier!

Ik train graag in de ochtend, omdat ik een goede start van de dag heel fijn vind. Een avondtraining om de dag goed af te ronden ligt ook in de planning.

Mirjam geeft op woensdagochtend elke week een dynamische ochtendtraining in de Dojo van het Eiland.

e-mail:  mirjamdirks@gmx.de