Chinouk de Haan

Chinouk de Haan

Chinouk de Haan is muzikant en muziekjournalist. Ze studeerde basgitaar aan de Herman Brood academie in Utrecht. Je kunt bij haar terecht voor:

Chinouk de Haan

  • Basgitaar lessen
  • Workshops op het gebied van muziekjournalistiek en het schrijven van band biografieën
  • Bandcoaching

De lessen en workshops zijn zowel individueel als in duo’s of groepjes te volgen.

 

 

In haar baslessen maakt Chinouk graag gebruik van het drumstel, dit omdat ze gelooft dat deze combinatie heilig is. Zelf is ze ook ooit begonnen op drums en percussie. Een goede bassist speelt in op wat de drummer doet en vice versa. Daarom leert ze haar leerlingen óók de basisbeginselen van het drummen als ze dit interessant vinden. Dit is niet alleen ontzettend leuk maar ook heel goed voor je ritmegevoel en timing. Tijdens de les is er ook veel aandacht voor techniek en de theorie achter de muziek die gespeeld wordt.

Naast de beheersing van je instrument vindt Chinouk samenspel ook heel erg belangrijk. Samen muziek maken is immers het leukste wat er is, toch? Daarom ligt de focus niet alleen op het spelen van de nummers die je zelf leuk vindt, maar ook op hoe je deze met andere mensen in een bandje speelt  en hoe je zelf baslijntjes kunt verzinnen. Als de leerling dit leuk vindt, dan wordt er gekeken of er binnen de muziekschool een bandje gevormd kan worden.

Naast het lesgeven houdt Chinouk zich bezig met het schrijven voor muziekblad ‘de Bassist’. Als redacteur neemt ze hier interviews af bij bekende en opkomende bassisten. Daarnaast treedt ze zoveel mogelijk op met haar progressieve rockband Amikdla.

Voor vragen of om je aan te melden kun je haar mailen:

E-mail: Chinouk@eilandvangroningen.nl

Website band: www.amikdla.com