Biografie: Sylvia de Groot

Sylvia de Groot

Sylvia de Groot

Docente yoga, meditatie en mindfulness

Zolang ik me kan herinneren is er Yoga in mijn leven. Passief in mijn jeugd, door mijn moeder die tevens yogadocente is en mij daarmee de waarden en ideeën van yoga meegaf. Ik kan niet zeggen dat ik dat altijd prettig vond in mijn pubertijd! Acceptatie en compassie voelen in deze periode riep regelmatig weerstand bij mij op.

Ik werd ouder en doorliep verschillende fases waarbij yoga, meditatie en mindfulness toch een vanzelfsprekende rol speelden. Het voorgeleefde uit mijn jeugd was duidelijk geconditioneerd geraakt. Ik besloot toch meer te willen begrijpen van datgene wat er eigenlijk altijd al was en ben zodoende verschillende opleidingen en trainingen gaan volgen. Naast voelen wat yoga met mij doet vond ik het erg fijn om nu ook de theorie erachter te leren. Ik geef inmiddels bijna 8 jaar les in yoga, meditatie en mindfulness.
In de loop der jaren heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld. De lessen zijn Yin en Yang, Doen en Zijn. Het evenwicht tussen beide zorgt voor geluk en gezondheid, dat ervaar ik zelf tenminste zo. Je kan het allemaal wel lezen in een boekje of horen van anderen, maar uiteindelijk gaat het erom dat jíj gaat voelen en ervaren wat yoga (meditatie en mindfulness) met je doet. Dat je de connectie tussen je hoofd en je hart ervaart. Het leven is soms mooi en prachtig, maar ook vaak verdrietig, kwetsbaar en angstig. Dat je het leven leert leven, dat je liefde en compassie voelt bij dat wat je denkt en voelt, ook al is dat niet altijd wenselijk. Dat is yoga voor mij. Ik hou het graag een beetje nuchter, misschien dat ik daarom zo goed aard op het Groninger Hogeland.

Sylvia geeft op vrijdagochtend yogales bij het Eiland.


E-mail:
sylvia@yogavoorvrouwen.nl

Website: www.yogavoorvrouwen.nl